Sejururi individuale de 7 nopti - SKIPASS INCLUS

Conditii de calatorie in BULGARIA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Cetățenilor români care sosesc din state aflate în zona roșie (inclusiv din România) li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei, în baza prezentării documentelor de călătorie, cu îndeplinirea următoarelor condiții CUMULATIVE:

A) prezentarea unui certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID-19 sau a unui certificat digital UE privind vindecarea de COVID-19 sau a unui document similar; 

ȘI / ÎN ACELAȘI TIMP

B) prezentarea unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19 sau a unui document similar, cu aceleași date precum certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria.

Persoanelor care NU prezintă un certificat digital UE privind vaccinarea sau un certificat digital UE privind vindecarea sau un document similar le poate fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei, în baza unui certificat digital UE privind testarea sau a unui document similar, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În acest caz, persoana în cauză va fi plasată în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui. Persoana plasată în carantină, care are statut/ședere permanentă, de lungă durată sau continuată în Republica Bulgaria, are posibilitatea ca, până la sfârșitul zilei următoare datei sosirii în Bulgaria, să efectueze un test PCR. În situația obținerii unui rezultat negativ, măsura carantinei persoanei se consideră încheiată/suspendată din data imediat următoare celei în care a avut loc înregistrarea rezultatului în Sistemul Național Informațional de Luptă împotriva COVID-19.

În situația minorilor cu vârsta între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19 sau a unui document similar, cu aceleași date precum certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În situația în care persoana în cauză nu prezintă un astfel de document, va fi plasată în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui. Persoana plasată în carantină, care are statut/ședere permanentă, de lungă durată sau continuată în Republica Bulgaria, are posibilitatea ca, până la sfârșitul zilei următoare datei sosirii în Bulgaria, să efectueze un test PCR. În situația obținerii unui rezultat negativ, măsura carantinei persoanei se consideră încheiată/suspendată din data imediat următoare celei în care a avut loc înregistrarea rezultatului în Sistemul Național Informațional de Luptă împotriva COVID-19.

Pentru mai multe detalii accesati www.mae.ro.