CIPRU - Early Booking vara 2022

Conditii de calatorie in CIPRU

REGULI PENTRU CĂLĂTORII CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI DIN ROMÂNIA ÎN REPUBLICA CIPRU:

 

Pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani care doresc să călătorească în Republica Cipru din România:

1.      Intrarea în Republica Cipru este permisă tuturor călătorilor sosiți din România indiferent de naționalitate, fiind însă necesară deținerea unui certificat digital european COVID SI a unui test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înaintea intrării în Republica Cipru.

2.      Suplimentar, toți pasagerii, indiferent de cetățenie, trebuie să completeze cu 24-48 ore înaintea efectuării călătoriei formularul Cyprus Flight Pass, prin intermediul platformei electronice Cyprus Flight Pass - Application Process.

3.      În cazul în care portalul online nu funcționează, se va printa și completa manual formularul pus la dispoziție de autoritățile cipriote la pagina de internet: 79c4132632.pdf (cyprusflightpass.gov.cy).

4.      Persoanele care nu dețin autorizația de călătorie completată corect prin intermediul portalului online Cyprus Flight Pass - Application Process, vor fi sancționate cu amendă în cuantum de 300 de euro. Personalul din aeroport (poliția imigrări) are dreptul de a sancționa orice persoană care nu respectă această regulă. Persoanele care declară informații false cu privire la traseul călătoriei sunt pasibile de urmărire penală. 

5.      La sosirea pe aeroport vor efectua obligatoriu un al doilea test PCR, pe cheltuială proprie. Refuzul atrage intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile, într-un loc de carantină decis de autoritățile cipriote, și își pot continua deplasarea în a 7-a zi, cu condiția să fie supuse unui test PCR. Costurile măsurii de carantină și testării vor fi suportate de pasager.

6.      În 72 ore de la sosire se va efectua un test rapid antigen, gratuit (prin prezentarea ca dovadă a biletului de avion cu data sosirii). Punctele de prelevare pentru cel de-al treilea test, respectiv testul antigen  rapid, pot fi consultate pe paginile de internet: HΟΜΕ - PIO și  Press Releases Article - PIO (a se căuta postarea din data zilei de consultare a paginii).