Sejur cu avion - Early Booking 2022

Conditii de calatorie in EMIRATELE ARABE UNITE

Emiratele Arabe Unite relaxează restricțiile privind purtarea măștilor și renunță la testul PCR pentru vizitatorii complet vaccinați.

Autoritatea Națională pentru Gestionarea Crizelor și Dezastrelor de Urgență (CNEMA), în coordonare cu principalii săi parteneri, a actualizat măsurile COVID-19 (începând cu data de 1 martie 2022).

Persoanele care sosesc în Emiratele Arabe Unite trebuie să se asigure că vor prezenta un certificat de vaccinare anti-COVID-19 aprobat, care să conțină un cod QR.

Călătorii nevaccinați trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR, efectuat în termen de 48 de ore anterior călătoriei, sau un certificat de recuperare în urma unei infectări cu COVID-19 (emis într-o perioadă de maximum o lună înaintea datei călătoriei), care conține un cod QR.

Călătorii din EAU trebuie să respecte cerințele de examinare și vaccinare stabilite de statele de destinație. CNEMA a subliniat continuitatea respectării cerinței Green Pass sau prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR, emis de cel mult 96 de ore pentru a participa la toate evenimentele, expozițiile, activitățile, activitățile culturale și sociale locale.

De asemenea, potrivit anunțului, purtarea măștii este obligatorie în spațiile interioare publice și opțional în aer liber. De asemenea, s-a decis anularea cerințelor de carantină pentru contacții COVID-19.

CNEMA a adăugat că protocolul de izolare a celor infectați va continua așa cum a fost anunțat anterior, fără nicio modificare.

La nivel local, fiecare emirat este liber să stabilească durata perioadei de carantină și a testelor PCR pentru contacții COVID-19 în orice sector și profesie, în funcție de sectoarele vitale din țară, menținând, în același timp, necesitatea de a respecta în permanență măsurile de precauție și prevenție, care includ respectarea distanțării și purtarea măștii în orice moment.

Autoritățile au aprobat, de asemenea, revenirea intervalelor de timp de dinainte de pandemie dintre apelurile de rugăciune și iqaamah, pe lângă întoarcerea cărților nobile din Coran la moschei într-un număr limitat, cu condiția de a fi sterilizate după fiecare rugăciune. De asemenea, se va menține distanța actuală de un metru între credincioșii din moschei și lăcașurile de cult.

Pentru sectoarele economic și turistic, distanțarea fizică a fost anulată, în timp ce purtarea măștii în locuri închise este în continuare obligatorie.

Autoritățile au anunțat revenirea tuturor activităților sportive pentru toate grupele de vârstă, obligând, în același timp, publicul să respecte GREEN PASS sau să prezinte un PCR negativ de cel mult 96 de ore, pe lângă menținerea purtării obligatorii a măștilor.

Informatii actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro