EGIPT - Oferte Early Booking 2022

Conditii de calatorie in EGIPT

INFORMARE OFICIALĂ CĂLĂTORII EGIPT

• Autoritățile din Egipt solicită completarea OBLIGATORIE a formularului de localizare a pasagerilor (PLF). Acest formular trebuie completat de fiecare persoana in parte. In cazul turistilor minori, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate. Link formular

• Incepând cu luna septembrie 2020, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei. Această măsură se aplică și pasagerilor aflați în tranzit pe aeroporturile din Republica Arabă Egipt, chiar dacă destinația finală nu impune prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, eliberat de către un laborator acreditat si daca nu are QR CODE, trebuie sa contina stampila laboratorului.
Rezultatele care contin QR CODE sunt acceptate si fara stampila laboratorului
Rezultatul trebuie sa fie in varianta fizica (tiparit) si vizibil (falsurile se pedepsesc conform legislatiei in vigoare)
Rezultatul trebuie sa fie emis in limba ENGLEZA
Daca rezultatele testelor nu intrunesc cerintele precizate, turistii pot fi obligati sa efectueze un test PCR la sosire pe aeroport, pe cheltuiala acestora, aproximativ 30$ si vor fi nevoiti sa stea in carantina pana la sosirea rezultatului.
Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.
 
SAU

• Incepand din iulie 2021, Certificat de vaccinare acreditat COVID-19, care sa ateste faptul ca au fost complet vaccinati cu 14 zile inainte de sosire. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritațile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/ modificari/ completari, si sa fie prezentat pe suport de hartie.

Totodata, dorim sa va atragem atentia, ca pentru a calatori in Egipt, cetatenii romani au nevoie de pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in Egipt!

Incepand cu data de 01.05.2021, se plateste viza (25 $/persoana). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.
În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).