EGIPT - Early Booking 2024

Conditii de calatorie in EGIPT

Cetăţenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză. Viza turistică se poate obţine la aeroport, contravaloarea colantului de viză fiind achitată pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD. (exceptie fac calatoriile spre Sharm el Sheikh)

Documentul de călătorie utilizat (pașaport simplu sau pașaport simplu temporar) trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.

La intrarea şi la ieşirea în/din Egipt, fiecare cetăţean străin trebuie să completeze o fişă cu principalele date de identificare, scopul şi durata vizitei. Este foarte important ca datele înscrise în aceste fişe să fie trecute complet şi corect, ele fiind supuse procesării pe calculator, în cazul unor neconcordanţe existând posibilitatea refuzului intrării/ieşirii din ţară până la clarificarea situaţiei.

ATENȚIE! La călătoria cu avionul spre România, pasagerii sunt obligați să înfolieze bagajele de cală, costul acestei operațiuni fiind suportat de de pasageri (aprox. 5 USD / bagaj).

 
Informatii actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro