Grecia - sejur cu autocar - Early Booking vara 2022

Conditii de calatorie in GRECIA

Până la data de 04.04.2022, intrarea pe teritoriul Republicii Elene este permisă tuturor persoanelor care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene (UE), ale Acordului Schengen, precum și din cele 35 de state terțe (din afara UE) care au aderat la sistemul Certificatului Digital COVID al Uniunii Europene (EUDCC), în baza prezentării unuia din următoarele documente:

  • certificat de vaccinare european în termen de valabilitate (9 luni de la finalizarea imunizării cu doza dublă, doza unică pentru serurile care se administrează astfel sau doza booster);
  • certificat care atestă trecerea prin boală și care să fi fost emis ca urmare a obținerii unui rezultat pozitiv, prin intermediul unui test PCR ori a unui test rapid (antigen). Certificatul trebuie să fi fost emis după 14 zile de la obținerea primului rezultat pozitiv și are o valabilitate de maxim 180 de zile de la confirmarea acestuia;
  • rezultatul negativ al unui test PCR (efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene) ori al unui test rapid (efectuat cu maximum 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene).

Toate celelalte categorii de persoane trebuie să prezinte, în continuare, OBLIGATORIU, unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 5 ani):

  • rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene

SAU

  • rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 24 de ore anterior intrării în Republica Elenă. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Autoritățile elene pot efectua teste rapide, algoritmic, la punctele de control a trecerii frontierei. Fiind vorba de o testare rapidă, călătorul așteaptă pe loc, la frontieră, rezultatul testului.

Atenție! Începând cu data de 15 martie 2022, a fost eliminată obligativitatea completării și prezentării formularului PLF.

Informatii actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro