Sejururi individuale de 2, 3, 4, 7, 10 nopti - SKIPASS INCLUS

Conditii de calatorie in ELVETIA

Sunt în vigoare, însă, o serie de reglementări care se aplică tuturor persoanelor care doresc să călătorească în Elveția, indiferent de statul/regiunea din care sosesc și indiferent de mijlocul de transport utilizat, după cum urmează:

  • Înainte de sosire, toate persoanele care doresc să intre pe teritoriul Confederației Elvețiene trebuie să își înregistreze datele de contact prin completarea formularului de înregistrare, în format electronic sau pe hârtie.

Sunt exceptate următoarele categorii: persoanele care tranzitează Elveția fără oprire, șoferii profesioniști care transportă persoane sau marfă, transfrontalierii și persoanele care își au reședința în zonele de frontieră.

  • Toate persoanele care intră pe teritoriul Confederației Elvețiene trebuie să prezinte, la punctul de frontieră sau înainte de îmbarcare dacă sosesc pe cale aeriană, un Certificat COVID sau un alt document valid care să ateste:
  • sunt vaccinate complet, cu un vaccin aprobat în Elveția, în UE sau de către OMS (Pfizer-BionTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sinopharm și Sinovac). Documentul care atestă vaccinarea completă are o valabilitate de 12 luni de la data administrării ultimei doze, cu excepția vaccinului produs de compania Johnson & Johnson a cărui valabilitate începe din cea de-a 22-a zi după administrare;
    1.  
  • au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele șase luni înaintea intrării pe teritoriul elvețian și că sunt considerate vindecate;
    1.  
  • un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Elveția sau un test antigen rapid efectuat în decurs de 48 de ore înainte de sosire. Documentul care conține rezultatul testului trebuie să includă următoarele informații: 1. numele, prenumele și data nașterii persoanei testate; 2. data și ora prelevării testului; 3. tipul de test prelevat; 4. rezultatul testului.

De asemenea, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală, trebuie să se testeze în Elveția, pe cheltuială proprie, într-un interval de patru până la șapte zile după sosire. Rezultatul celui de-al doilea test trebuie trimis autorității sanitare cantonale.

Următoarele categorii sunt exceptate de la prezentarea rezultatului unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2: persoanele cu vârsta de până la 16 ani, persoanele care tranzitează Elveția fără oprire, șoferii profesioniști care transportă persoane sau marfă, transfrontalierii și persoanele care își au reședința în zonele de frontieră.

Pentru informatii suplimentare accesati www.mae.ro.