Sejururi individuale de 3, 4, 5, 7, 10 nopti - SKIPASS INCLUS

Conditii de calatorie in ITALIA

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI DIN ROMÂNIA ÎN ITALIA:

În luna octombrie 2021, Ministerul Sănătății italian a emis o ordonanță care se aplică în perioada 26 octombrie - 15 decembrie 2021.

Potrivit actului normativ, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile (România fiind inclusă alături de alte state pe lista C din ordonanță) au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări un certificat verde COVID-19 emis sau recunoscut în conformitate cu articolul 9 alineatul (2) lit. a), b) și c) din decretul lege din 22 aprilie 2021, nr. 52, care atestă una din situațiile următoare:

  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2, cu certificarea finalizării schemei de vaccinare de cel puțin 14 zile;
  • vindecarea de COVID-19, cu încetarea perioadei de izolare prescrisă în urma infecției cu SARS-CoV-2;
  • efectuarea, cu 48 ore înainte de intrarea pe teritoriul național, a unui test antigen rapid sau cu 72 ore înainte a unui test molecular (PCR), teste al căror rezultat indicat să fie negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, orice persoană care sosește în Republica Italiană este obligată să completeze un formular digital de localizare (https://app.euplf.eu) a pasagerilor și să dovedească acest lucru (pe un dispozitiv mobil sau în format hârtie) transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări.

Copiii cu vârsta sub șase (6) ani sunt exceptați de la măsura efectuării testului molecular sau antigen, dar nu de la obligația izolării, acolo unde este cazul. Astfel, minorii cu vârsta sub șase (6) ani care sunt însoțiți de părintele sau părinții care se află în posesia unui certificat de vaccinare sau de recuperare în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2, nu sunt obligați să se supună izolării dacă măsura nu se impune și părinților.

Această excepție nu se aplică și minorilor în vârstă de șase (6) ani sau peste șase (6) ani pentru care nu se prezintă nicio dovadă că s-a efectuat testul molecular sau antigen în scopul intrării în Italia.

Pentru mai multe detalii accesati www.mae.ro.