THAILANDA, vacanta ta exotica - 2024

Conditii de calatorie in THAILANDA

Cetățenii români, deținători de pașapoarte simple sau temporare, au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Regatului Thailandei. Valabilitatea pașaportului electronic sau temporar trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului, sau, în anumite cazuri speciale, să depășească cu 30 zile perioada valabilității vizei.

Posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu sunt exceptați de la obligativitatea deținerii vizei pentru deplasări ce nu depășesc o perioadă de 90 de zile.

Intrarea pe teritoriul Thailandei poate fi permisă sub condiția prezentării următoarelor documente:

  • pașaport valabil (acesta nu trebuie să fie rupt, deteriorat sau să conține vreo anomalie);
  • viză valabilă, permis de reintrare valabil sau viză de intrare la frontieră (VOA);

 

REGIMUL VIZELOR

Cetăţenii români care doresc să obțină viza de intrare în Thailanda în scop turistic, au următoarele opțiuni:

  1. VOA (Visa on arrival) Viza la sosire, pentru o ședere maximă de 15 zile, cu o singură intrare.

Legislația thailandeză prevede că Visa on arrival / Viza la frontieră – VOA se poate acorda pentru o ședere maximă de 15 zile, cu o singură intrare, iar dreptul de şedere al posesorului unei vize VOA nu poate fi prelungit la Biroul de imigrări din Thailanda. În vederea extinderii șederii pe teritoriul Thailandei, Biroul de Imigrări recomandă ieșirea de pe teritoriul Thailandei și depunerea unei noi solicitări la frontieră pentru obținerea vizei VOA.

Recomandare: Cetățenii români care doresc să călătorescă în Regatul Thailandei în scop turistic o perioadă ce depășește perioada maximă de 15 zile acordată prin VOA sau cei care doresc sa călătorească și în alte tări din regiune, sunt încurajați să obțină anterior călătoriei VIZA ELECTRONICĂ THAILANDEZĂ cu multiple intrări pentru a evita aglomerările la intrare / sau depunerea unei noi cereri de viza VOA pentru reintrarea pe teritoriul Regatului Thailandei.

Depunerea cererii de viză de intrare tip VOA este posibilă, după cum urmează:

Cetățenii români care doresc să solicite o viză de intrare tip VOA trebuie să prezinte următoarele documente:

  1. Pașaportul a cărui valabilitatea depășește cu cel puţin 1 lună data valabilității vizei de intrare în Regatul Thailandei și să aibă cel puțin o pagină disponibilă pentru ștampila de viză;
  2. Biletul de avion retur/continuarea călătoriei către alt stat;
  3. Două fotografii tip pașaport de dimensiune 4x6 cm pentru fiecare solicitant, inclusiv pentru copii;
  4. Dovada deținerii sumei de 10.000 THB/persoană (aprox. 300 USD) sau 20.000 THB/familie (aprox. 600 USD) în orice monedă;
  5. Taxa pentru cererea de viză în valoare de 2.000 THB/persoană (aprox. 60 USD).

Pentru verificarea condițiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională thailandeză, recomandăm consultarea informaţiilor publicate de către Immigration Officecerere viză VOA – Immigration Bureau.

Informatii complete si actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro