TURCIA - sejur cu avion - EARLY BOOKING vara 2024

Conditii de calatorie in TURCIA

Condiții de intrare și regim de ședere

Pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Turcia, cetăţenii români trebuie să dețină unul dintre următoarele documente de călătorie româneşti: paşaport diplomatic; paşaport diplomatic electronic; paşaport de serviciu; paşaport de serviciu electronic; paşaport simplu; paşaport simplu electronic; paşaport temporar. Paşaportul trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală.

Important: vă recomandăm să acordaţi atenţie la efectuarea controalelor de frontieră/vamale şi să vă asiguraţi că vi s-a aplicat în paşaport ştampila de intrare în Turcia. Lipsa ştampilei de intrare poate conduce la aplicarea de amenzi şi/sau expulzare (până la finalizarea cercetării se consideră că s-a intrat ilegal).

Atenție: Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc. Dacă, din eroare, v-a fost permisă îmbarcarea pe o cursă aeriană cu destinația Turcia, la sosire nu veți putea părăsi zona aeroportuară şi veţi fi returnat(ă) către aeroportul de origine/plecare. În astfel de situații reprezentanțele diplomatice/consulare ale României din Turcia nu vă pot sprijini, întrucât emiterea de titluri de călătorie sau pașapoarte temporare în zonele aeroportuare de tranzit nu este posibilă şi nici nu este permisă de către autoritățile turce.

 

Informatii actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro