TURCIA - Oferte de cazare 2022, cu transport individual

Conditii de calatorie in TURCIA

Conditii speciale de intrare pe teritoriul Turciei in contextul pandemiei Covid-19:

- dovada vaccinării cu două doze de vaccin (listat de OMS sau Turcia pentru utilizare de urgență)/1 doză pentru Johnson & Johnson și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la ultima doză

sau

- dovada recuperării după infectarea cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv

sau

- rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia

sau

- rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată (testele antigen efectuate acasă și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate).

Copiii minori cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test PCR/antigen sau a unui certificat de vaccinare.

 

Pasagerii curselor aeriene care sosesc in Turcia au obligatia de a completa formularul de intrare de pe portalul: https://register.health.gov.tr/ cu maxim 72 inainte de momentul intrarii pe teritoriul Turciei. Formularul va fi prezentat la imbarcare, printat sau pe telefonul mobil. Dupa completarea formularului, va fi emis codul HES, in baza caruia turistii vor putea avea acces la transportul intern si cazare. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflati in tranzit aeroportuar.

 

Informatii actualizate puteti gasi si pe site-ul oficial MAE: http://www.mae.ro