Arenas Resort Schweizerhof

Sils Maria (St. Moritz) Elveţia
Sils Maria (St. Moritz) vezi pe harta
Sils Maria – peisaj plin de inspirație!

Atunci când un poet transpune un loc anume în poeziile sale, poate fi vorba doar despre o destinație turistică care l-a impresionat profund. Astfel a petrecut Friedrich Nietzsche șapte veri în frumoasa Sils Maria, lăsându-se inspirat nu numai pentru poezia omonimă, ci și pentru multe altele. Nici nu-i de mirare dacă luăm în considerare poziția localității între lacurile Sils și Silvaplan, la intrarea în romantica și liniștita Vale Fex, accesibilă doar cu autobuzul tras de cai. Nu doar Nietzsche, ci și alți artiști precum Joseph Beuys ori cântăreți ca David Bowie și-au găsit inspirație aici, astfel Sils Maria primind numele de "Localitatea culturală din Engadin". Nietzsche are aici chiar și un muzeu dedicat personalității sale, transformat chiar din casa sa natală. Cu toate acestea, Sils Maria nu a impresionat doar artiștii, ci și iubitorii sporturilor de iarnă și-au găsit aici paradisul, situat în imediata vecinătate a domeniilor schiabile, de jur-împrejurul renumitei stațiuni St. Moritz. De la Muntele Furtschellas din apropiere, aveți acces direct la domeniul schiabil Corvatsch, cu stația aflată la ca mai înaltă altitudine din Alpii Estici (3303 m).

La après-ski în St. Moritz este vorba de stil. Oamenii preferă o băutură seara într-un bar elegant sau o masă bună într-unul dintre numeroasele restaurante. De asemenea, vă oferă specialități din Engadine, cum ar fi capuns, maluns sau pizzoccheri. În Sils Maria, oamenii se întâlnesc seara pentru un aperó în barul Cetto sau în Kuhstall, unde puteți combina deliciile gastronomice și après-ski într-o atmosferă de cabană. Pe lângă pârtii puteți profita și de gama largă de activități de agrement oferite în Sils Maria. Satul este punctul de plecare perfect pentru drumeții de iarnă și cu rachete de zăpadă în zona înconjurătoare sau chiar pentru o plimbare romantică cu trăsura trasă de cai în Valea Fex. Patinoarul natural "Muot Marias" are două terenuri - unul pentru hochei pe gheață și unul pentru patinaj și curling. Pentru escaladă și bouldering, mergeți la Serlas Parc din S-chanf. Există, de asemenea, mai multe piscine de aventură în zonă: Bellavita din Pontresina, de exemplu, piscina de familie Zernez și Mineralbad & Spa Samedan.

Cu skipass-ul "ENGADIN St. Moritz Mountain Pool" aveți acces la un total de 326 km de pârtii și 53 instalații pe cablu (1720 - 3303 m). Printre altele aici se găsesc și legendarele domenii schiabile Diavolezza, Corviglia și Corvatsch. De pe muntele Furtschellas, din apropierea stațiunii Sils Maria aveți acces direct către domeniul schiabil Corvatsch, cu ai săi 120 km de pârtii, ce oferă multe provocări mai ales profesioniștilor. În timp ce pârtiile din Furtschellas sunt preferate de începători, coborârile pe pârtiile largi ale ghețarului Piz Corvatsch sunt un adevărat deliciu pentru sportivi. Pe Vf. Piz Bernina, singurul de peste 4000 m din Alpii Estici veți avea parte de o panoramă impresionantă și de neuitat. Dar și diferitele pârtii de la stația de mijloc Murtèl către Alp Margun și cea de 9 km lungime de la Corvatsch peste Lacul Hahnensee până la St. Moritz reușesc să îi uimească pe cei mai avansați. Pentru cei mai ambițioși dintre profesioniști, pe pârtia Mandra este chiar și un cronometru. Freestylerii se pot da pe placul inimii în parcul Corvatsch Freestyle Park.

Întreaga regiune de schi din împrejurimile Sils Maria are o rețea de pârtii de schi fond de aproximativ 230 km și oferă astfel schiorilor de fond un paradis al sporturilor de iarnă care îndeplinește toate cerințele. Majoritatea traseelor au un nivel de dificultate ușor sau mediu. De remarcat este probabil cel mai faimos traseu de fond din Elveția: traseul de maraton de 42 km dintre Maloja și S-chanf. Pe acest traseu are loc în fiecare an, în a doua duminică din martie, Skimaratonul Engadin, cel mai important eveniment de schi fond al anului, la care participă câteva mii de schiori de fond. O parte foarte atractivă a traseului trece, pe o distanță de aproximativ 12 km, peste lacul înghețat Sils, precum și peste lacurile Silvaplaner și Champferer. Traseele din văile laterale idilice Pontresina, Roseg și Morteratsch oferă un farmec aparte. Pe de altă parte, o adevărată provocare este oferită de cea mai lungă pistă de schi fond din regiune, unde se parcurg 61 km. Acesta duce de la Maloja prin Zuoz și S-chanf la Zernez. Traseele de mare altitudine oferă probabil cele mai frumoase priveliști. Aici puteți alege între traseul de dificultate medie "Alp Bondo" (2.093-2.200 m), care se întinde pe o distanță de 8 km, precum și traseele de mare altitudine de lângă Maloja și Silvaplana. Pentru doritorii de schi la nocturnă se găsesc variante: cele trei pârtii luminoase de evadare, de exemplu pe pârtia cu nocturnă de 2 km de lângă St. Moritz. Pentru a folosi pârtiile, aveți nevoie de abonamentul elvețian de schi fond. Aceasta costă în jur de 10 CHF pe zi și 30 CHF pe săptămână.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Arenas Resort Schweizerhof, St. Moritz-Engadin, Elvetia

Verifica tarife si disponibilitate