Skipass inclus!
Bormio – Schi pe pârtii de nivel mondial!

Bormio este una dintre cele mai renumite staţiuni de schi din Italia și este situată chiar lângă Elveţia, la poalele Stelvio. Staţiunea balneară cu o istorie mai lungă de 2000 de ani se află într-un bazin între munţii maiestuoşi ai grupei Ortles. Bormio este cunoscut nu doar pentru băi şi SPA ci și ca fiind locul de desfăşurare a campionatelor de schi alpin din 1985 şi 2005. De asemenea, aici are loc în fiecare an între Crăciun şi de Anul Nou competiţia mondială de coborâre pe faimosul "Stelvio". Nu doar experţii găsesc ceva de făcut în Bormio, pantele largi de deasupra limitei de vegetaţie permit distracţie pe zăpadă cu toate gradele de dificultate.

În timpul zilei refugiile confortabile vă invită la o pauză. Oricine vrea să practice sport în afara pârtiilor are posibilitatea de a alege între printre altele patinaj sau parapanta. Există de asemenea o piscină interioară, solar, sauna şi un fitness-center. Şi seara Bormio este şi rămâne o staţiune plină de viată! Centrul oferă numeroase cafenele confortabile, baruri şi pub-uri, restaurante tipice şi pizzerii, precum şi o discotecă. Vă recomandăm o plimbare prin centrul vechi pitoresc. În diversele băi termale ale Bormio veţi găsi relaxarea necesară după o zi obositoare pe plăci. Pentru toti iubitorii de shopping merită făcută o excursie de o zi la domeniul schiabil şi paradisul de cumpărături Livigno. Aici vă aşteaptă "Duty free" articole de marcă la un preţ de chilipir!

Skipass-ul "Bormio" este valabil nu numai pentru Bormio, ci și pentru domeniile schiabile din Valdidentro /Cima Piazzi-San Colombano și Santa Caterina/Valfurva - și, prin urmare, pentru 100 kilometri de pârtii și 31 de instalații pe cablu. În plus față de altitudinea domeniilor schiabile (1.225 - 3.012 m), diverse instalații de producere a zăpezii asigură existența zăpezii. Din Bormio se poate ajunge rapid la Cima Bianca (3.012 m), muntele local, cu cele două telecabine. Piste minunate, largi și aproape lipsite de copaci în zonele superioare, duc de acolo în vale, printre altele coborârea de Cupa Mondială "Stelvio". O pârtie în mod deosebit frumoasă este "Bimbi al sole", lungă de 7,2 km, care se află oarecum în afara traseelor bătute, în timp ce pârtia neagră "Betulle", lungă de 2 km, este un adevărat deliciu pentru cei care se dau în vânt după schiuri. Un alt punct de atracție este cea mai lungă pistă de coborâre din Bormio, "Cima Bianca- Bormio", care acoperă un total de 1787 de metri de altitudine pe o distanță de 8 km. Există și oportunități excelente de freeride în zonele "Ortler" și "Cevedale", iar cei care practică boardingul se pot distra în "Snowpark Bormio", aflat la stația de mijloc. Pârtia iluminată "Stelvio" are 3 km lungime, dar necesită o anumită experiență. Domeniul schiabil "Valdidentro" este format în principal din pârtii medii și ușoare, în timp ce în "Santa Caterina", locul de baștină al campioanei olimpice și mondiale Deborah Compagnoni, pârtiile în principal roșii și negre oferă câteva provocări pentru experți.

Bormio propriu-zis vă pune la dispoziţie 13 km de trasee, adecvate atât stilului clasic cât şi stilului skating, cu grad de dificultate mediu. Accesul este gratuit. În Santa Caterina trasele sunt potrivite mai degrabă pentru avansaţi: 15 km, o parte din ei "încercaţi" de participanţii la campionatele mondiale, presupun multă rezistenţă. Aici este insă necesară achitarea unei taxe de aproximativ 8 €/zi. Posibilităţi cu nocturnă găsiţi la Bormio- Alù, cu 2 km - sau la Valdidentro - "Pârtia Viola", cu 10 km cu nocturnă. Această rută vă oferă alţi 25 km variaţi pentru toate tipurile de schiori fond, fiind considerată una din cele ma frumoase şi mai bune din regiune.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Gardenia, Bormio, Italia

Verifica tarife si disponibilitate