Altenmarkt - Întinderea nesfârşită a Ski amadé la picioare!

Altenmarkt este situat idilic la 850 m altitudine în Salzburger Sportwelt. Mai multe biserici şi capele contribuie la imaginea pitorească a localităţii. Altenmarkt a fost deja de mai multe ori gazda a diverse competiţii sportive, cum ar fi Campionatele Mondiale de Freestyle sau Cupa Mondială de Schi Alpin. Accesul la domeniu schiabil incredibil se face prin "leagănul" Radstadt-Altenmarkt. După o zi variată pe pârtie vă stă la dispoziţie un program la fel de variat de agrement. Chiar şi iubitorii de Shopping au destule de văzut şi cumpărat, îi aşteaptă multe magazinaşe şi Boutique în timp ce cei care vor să continue sportiv şi în după-amiază pot încerca derdeluşele sau face o plimbare mai lungă prin peisajul impresionant. Puteţi bineînţeles şi să petreceţi ultime ore ale zile şi liniştit la unul din refugii.

Cine vine şi pentru Après-Ski în Salzburger Sportwelt este pe mâini bune. Aici se găseşte oferta potrivită pentru toate gusturile, de la seri în refugiile rustice, petreceri animate până la cocktailuri în atmosferă primitoare şi liniştită, posibilităţile sunt practic ilimitate. Cei care vor să-şi petreacă seara relaxându-se sunt aşteptaţi la saună sau să se răsfeţe la unul din restaurantele tipice cu specialităţi culinare. Relaxare şi mişcare în egală măsură promit Therme Amadé, care aşteaptă turiştii cu în jur 30.000 m² de bazine pentru sport şi distracţie, un tobogan looping şi o zonă de saune foarte generoasă. În plus în Altermarkt şi împrejurimi există numeroase posibilităţi de a profita de zăpadă, ca de exemplu cele patru derdeluşuri. 2 din acestea au şi nocturnă şi vă aşteaptă şi pe timp de seară cu delicatese la refugii. Dar puteţi bineînţeles profita de natură şi altfel: pe jos pe nu mai puţin de 47 de km de trasee de drumeţii sau la o plimbare cu trăsura. Oferta este completată de programele diverse de agrement din Altenmarkt.

Skipass-ul "Ski amadé" vă permite în total folosirea a 760 km de pârtie şi 270 instalaţii pe cablu din uriașa infrastructură de schi (v. regiunea de schi)! Salzburger Sportwelt este chiar în centrul regiunii de schi "Ski amadé" oferind astfel condiţii ideale pentru un sejur la schi reuşit! Doar în Salzburger Sportwelt vă aşteaptă 250 km pârtii şi 97 instalaţii pe cablu, între 600 şi 2188 m altitudine. Leagănele de schi extinse Kleinarl/Flachauwinkl/Zauchensee şi Flachau/Wagrain/St. Johann sunt destinaţiile cele mai importante ale asociaţiei şi sunt cunoscute datorită evenimentelor organizate, cum ar fi Cupa de schi alpin în Flachau. Familiile, începătorii şi schiorii fond găsesc ceva potrivit în toate localităţile, pe când pentru cei cu mai multă experienţă Zauchensee este cea mai bună alegere. Pentru snowboard stau la dispoziţie diferite Funparks, cum ar fi Absolut Park în Flachauwinkl, unde nu lipseşte nimic pentru distracţia pe placă: Railcombo, Halfpipe, Jibpark, "Chill House", precum şi multe evenimente. Zone excelente de zăpadă adâncă vă aşteaptă la Monte Popolo dar şi în jurul lacului Zauchensee. Lumea Sportului Salzburg - "Salzburger Sportwelt" este un adevărat standard în ceea ce priveşte infrastructura pentru sporturile de iarnă! În Altenmarkt, pasionații de sporturi de iarnă vor găsi leagănul de schi Radstadt-Altenmarkt, un domeniu cu aproximativ 17 km de pârtii și opt instalații pe cablu. Pârtiile cu pante ușoare și pârtia de antrenament chiar din sat fac din leagănul de schi terenul perfect pentru familii și începători. În localitatea învecinată Zauchensee unde se organizează jocuri de Campionate Mondiale la schi vă aşteaptă o variate de pârtii - pârtie de Cupă Mondială, porţiuni de carving, diverse pârtii mogul. Pe lângă acesta vă stau la dispoziţie pe toată regiunea schiabilă, la cabane şi staţiile de instalaţii pe cablu un total de 400 Wi-Fi hotspots. Astfel puteţi trimite cele mai recente poze de pe pârtie la familie şi prieteni!

Pentru schi fond Salzburger Sportwelt este o destinaţie ideală de vacanţă. 260 km de pârtii mai degrabă exigente vă stau la dispoziţie aici gratuit, dintre care 48 km la Filzmoos, 30 km la Altenmarkt, 26 km la Flachau şi alti 26 km în jurul Wagrain. Rutele sunt în marea lor majoritate legate, ceea ce vă permite un acces uşor la întreaga reţea. Pârtia la altitudine de 10 km de la Zauchensee este considerată ca fiind deosebit de sigură în ceea ce priveşte existenţa zăpezii. O recomandare specială merită pista la înălţime Rossbrand, chiar la Filzmoos: urcare comodă la 1600 m cu instalaţia Papageno, de unde puteţi accesa cei aproape 12 km cu peisaje de vis şi zăpadă excelentă! Tot la Filzmoos se găseşte şi pârtia de schi fond cu nocturnă de 2 km lungime ce ajunge până la 1150 m altitudine. Aici puteţi observa panorama din altă perspectivă - o delicatesă pentru toţi iubitorii de schi fond! Cele mai frumoase trasee din Altenmarkt sunt Thermenloipe (cca. 1,6 km) şi "dificila" Hochbifangloipe (cca. 4,9 km), dar şi Waldhöhenloipe în Zauchensee promite o experienţă de neuitat.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Laudersbach's Landhotel & Gasthof, Salzburger Sportwelt - Ski amadé, Austria

Verifica tarife si disponibilitate