Rauris - O mină de aur în Alpi!

Sătucul idilic, una din cele mai vechi aşezări din Alpi, în valea laterală a Rauris, a atras iniţial vizitatori datorită aurului, a cărui "spălare" a fost sursa principală de venit a locuitorilor foarte mult timp. Astăzi, micuţa staţiune este o atracţie turistică, dar nu a pierdut nimic din farmecul său autentic. Instalaţiile pe cablu Hochalmbahn şi Kreuzbodenbahn vă permit accesul foarte comod la zona de schi Rauris, care este o zonă foarte potrivită pentru familii. După o zi pe pârtie, staţiunea vă oferă numeroase posibilităţi de sport sau relaxare sau seri în companie. Vă recomandăm o plimbare pe zăpadă prin pădurea „Rauriser Urwald“.

Oferta de timp liber în mica staţiune Rauris conţine câte ceva pentru fiecare tip de turist. Ziua pe pârtii o puteţi încheia de exemplu la derdeluşul cu nocturnă de la Kreuzbodenbahn sau la Snow-tubing. Derdeluşul de 2 km este deschis bineînţeles şi pe durata zilei şi vă oferă multă aventură pentru mic şi mare, dar după ora 19:00 nu este inclus în skipass. Ceva mai liniştită este o plimbare cu trăsura, drumeţie la lumina torţelor sau o plimbare cu rachetele de zăpadî - în schimb multă adrenalină vă aşteaptă la căţărări sau un zbor cu parapanta. Seara vă stau diverse posibilităţi la dispoziţie, obligatoriu pentru fanii Après-Ski este „Heimalm“, cu un bar încălzit cu 20 m lungime. Şi "Maislaualm", la staţia din vale a Hochalm vă aşteaptă cu atmosferă relaxată de Après-Ski . Pe petrecăreţi îi aşteptă până târziu "Rauriser Stadl". Pentru plăceri gastronomice vă stau la dispoziţie numeroase localuri, de diferite tipuri.

Skipass-ul "Rauris-Hochalm" vă oferă acces la 32 de kilometri de pârtii și 10 instalații pe cablu moderne. Instalația pe cablu Gipfelbahn vă duce confortabil până la 2.175 m, unde vă așteaptă o priveliște unică asupra lumii montane. În special familiile se simt ca acasă în domeniul schiabil de la Rauriser Hochalmbahnen, deoarece pârtiile predominant ușoare și de dificultate medie oferă cu adevărat plăcerea de a schia. Începătorii încearcă de obicei pârtiile deschise, fără copaci, de la Gratlift și Gipfelbahn. Dar domeniul ușor de gestionat are, de asemenea, multe de oferit și experților și schiorilor pretențioși - piste interesante, coborâri de vis pe zăpadă adâncă și un funpark. Coborârea pe pârtia Heimalm-Rauris, lungă de 5 km, este recomandată în special experților. Multă distracție pentru toate nivelurile promite și o pârtie de familie lungă de 700 m, cu curbe abrupte, valuri, kickere și un circuit, la fel și coborârea de 10 km de la stația superioară a instalației pe cablu Gipfelbahn via Kreuzboden până la Rauris, care acoperă o diferență de altitudine de 1.235 m. Pista de competiție de la Hochalmbahn este perfectă pentru pasionații de viteză. Cu cronometrare automată, puteți avea o experiență unică plină de adrenalină. Cu upgrade-ul la skipass-ul "Super Ski Card", aveți la dispoziție peste 2.750 de kilometri de pârtii și 926 de instalații în 21 de regiuni de schi!

Din staţiunea Rauris aveţi acces comod la reţeaua foarte bună din Valea Rauris. Vă aşteaptă în total 30 km de pârtii de schi fond, o pârtie de clasic de 6 km porneşte direct din staţiune. Porniţi de la Gasthof Maislau. Schiaţi pe ruta uşoară (albastră) de-a lungul văii până la refugiul Kohlhub. Aceleaşi punce de referinţă le găsiţi ţi pe drumul de întors.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Gasthof Platzwirt, Rauris, Austria

Verifica tarife si disponibilitate