Skipass inclus!
Obertauern – Un pas de la casă pe pârtie!

Fermecătoarea staţiune Obertauern este situată în Radstädter Tauern, în sud-estul landului federal Salzburg, la o altitudine de cca. 1664 m. Primele pârtii au fost inaugurate deja în 1967 iar în 1985 a intrat în funcţiune şi prima instalaţie de înzăpezire artificială. Obertauern este o aşezare de hoteluri moderne, căreia nu-i lipseşte totuşi ambientul primitor austriac şi permite tuturor turiştilor să lase maşina parcată şi să ajungă la pârtii pe jos. Oferta de sporturi de iarnă, cu 100 m de pârtii bine bătute, este completată de oferta de petrecere pe măsură, de la refugii de Après-Ski până la discoteci. Complexele hoteliere şi posibilităţile generoase de SPA garantează şi relaxarea necesară.

Obertauern este un autentic paradis de Après-Ski, oferta de sporturi de iarnă fiin completată cu numeroase modalităţi de petrecere a timpului liber. În jur de 25 de refugii montane vă aşteaptă în domeniul schiabil cu ambient animat la o pauză. Odată aici nu pierdeţi ocazia de a încerca specialitatea locală "Gamsmilch" din lapte, cacao şi un şnaps dulce. Après-Ski legendar promit deja pe munte refugiul Edelweißhütte şi mai târziu seara Lürzer Alm şi Latsch'n Alm. Dacă vreţi ceva mai modern, o alegere bună este "Peakini Klubhaus" sau "Monkey’s Heaven". În Obertauern au loc în plus des şi diverse concerte, cu nume bine cunoscute în Austria sau Germania. Dacă pe de aştă parte nu v-a ajuns mişcarea, la Centrul de Agrement Gnadenalm puteţi continua sportiv: aici vă aşteaptă zilnic un derdeluş de 1,5 km lungime, un patinoar natural şi posibilitatea de a face o plimbare cu sania trasă de cai sau o drumeţie cu rachetele de zăpadă, modalităţi în vogă sunt snow-biken sau snow-kiten. La Centrul Sportiv Obertauern oferta acoperă de la fotbal şi tenis, trecând prin biliard, până la aparate de fitness.

Cu skipass-ul "Obertauern" vă stă la dispoziţie unul din cele mai sigure domenii din Alpi, în ceea ce priveşte zăpada, cu 100 de km de pârtii extrem de variaţi şi 26 de instalaţii moderne pe cablu. Telescaunul de viteză al instalaţiei Schaidbergbahn oferă din 2014 loc pentru 6 persoane, şi asta cu scaune încălzite! Instalaţiile sunt aşezate în jurul staţiunii şi alcătuiesc cele două ture "Rote Tauernrunde" (roşie) şi "Grüne Tauernrunde" (verde). Dantorită acestui rafinat circ de schi ajungeţi în puţine minute de oriunde pe pârtii. Chiar de la cazare ajungeşi la cele albastre şi verzi şi vă puteţi întoarce comod pe plăci la punctul de pornire. Pentru începători sunt deosebit de potrivite pantele Schaidbergbahn şi Plattenkarbahn. Adevăraţii experţi se încumetă şi pe renumita Gamsleitenspitze. Această pârtie "negru-intens" se numără printre cele mai abrupte piste mogul din Europa. Freeriderii se pot desfăta Obertauern, la fel de bine şi freestylerii. Funpark-ul mai jos de Kehrkopf - Snowpark "The Spot" - este un vis! Şi piticii vor găsi în Obertauern condiţii foarte bune. Fie la una din numeroasele şcoli de schi şi snowboard , la grădiniţele de schi sau profitând de serviciile de supraveghere - cei mici sunt mereu bineveniţi. Una din atracţiile principale o constituie trenul de schi fantomă de la Schaidberg, un tunel de lemn de 30 m cu feţe luminate şi instalaţie de sunet. La Snowpark-ul Bibo Bär, dedicat familiilor, începătorii şi copii sunt aşteptaţi cu 3 pârtii amenajate special. Ca un serviciu extra, există în domeniul schiabil diverse puncte cu Wi-Fi gratuit şi aplicaţia gratuită "iObertauern" cu multe informaţii, direct în telefon.

În Obertauern vă stau la dispoziţie 32 km de pârtii de schi fond cât se poate de bine pregătite. O delicatesă este minunata pârtie la altitudine "Gnadenalmloipe", care se întinde pe în jur de 20 km cu cele mai diferite grade de dificultate prin domeniul schiabil - la altitudini de până la 1 350 m. Dacă diferitele pârtii clasice şi pentru skating nu vă ajung, de ce nu încercaţi o dată şi standul de tir pentru biatlon de la Gnadenalm? O recomandare merită şi pârtia de 6 km Hundsfeld - este vorba de o pârtie însorită, care duce în mare parte prin rezervaţia teritoriului de turbărie Hundsfeldmoor. O ofertă specială pentru iubitorii schiului fond este pârtie de cupă mondială de la poalele staţiei de vale de la telescaunul Gamsleiten. Această porţiune de 6 km are în general dificultate medie.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Wohlfühlhotel Gell, Obertauern, Austria

Verifica tarife si disponibilitate