Ziua 1. Bucuresti – Munchen

Check-in si imbarcare pe Aeroportul International Otopeni, Bucuresti pentru zborul cu destinatia Munchen. Orasul Munchen este capitala regiunii Bavaria si este cunoscut pentru numeroasele muzee si cladiri istorice, dar si pentru festivalul berii: Oktoberfest. Cazare in zona Munchen.

Ziua 2. Munchen - Dachau

Mic dejun. Turul orasului Munchen include: Piata centrala Marienplatz, Vechea Cladire a primariei, Biserica Sf. Petru, columna Fecioarei Maria, fântâna Fischbrunnen, Palatul Nymphenburg – construit in stil baroc in sec. al XVII-lea si fostul palat regal Residenz. Dupa-amiaza se viziteaza fostul lagar de concentrare Dachau. Acesta a fost unul dintre primele lagare construite de nazisti, fiind folosit din anul 1933 (ca inchisoare pentru prizonierii politici) pâna in anul 1945. Cazare in zona Munchen.

Ziua 3. Munchen – Neuschwanstein – Linderhof*

Mic dejun. Timp liber pentru a vizita orasul pe cont propriu si relaxare sau optional, se viziteaza castelele Neuschwanstein si Linderhof. Palatul Neuschwanstein a fost construit de catre regele Ludwig al II-lea in sec. al XIX-lea si astazi este unul dintre cele mai cunoscute si vizitate castele din Europa. Palatul Linderhof este de asemenea, opera regelui Ludwig al II-lea, transformând vechea cabana a padurarului in palat regal. Cazare in zona Munchen.

Ziua 4. Munchen - Regensburg – Nuremberg

Mic dejun. Plecare spre Regensburg orasul german cu numeroase cladiri istorice incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Turul panoramic include: Podul de piatra, orasul vechi si Stadtamhof, Catedrala Sf. Peter, piata Krauterermarkt, Castelul St. Emmeram, Biserica Sf. Jacob si portalul scotian. Traseul continua catre Nuremberg, al doilea cel mai mare oras al Bavariei. Turul include: Centrul istoric, Castelul Imperial Nuremberg - o fortificatie cu un turn de 351 metri si fosta casa a regilor germani; Piata Hauptmarkt cu impresionanta fântâna din sec. Al XIV-lea; Biserica St. Lawrence; Biserica Catolica Frauenkirche ce dateaza din anul 1352 si casa artistului renascentin Albrecht Dürer. Cazare in zona Nuremberg.

Ziua 5. Nuremberg – Coburg – Weimar – Leipzig

Mic dejun. Traseul continua cu Coburg – un oras mic, dar cu o importanta incarcatura istorica, unde se viziteaza: fortareata Coburg „Veste” din sec. XII, piata centrala si Palatul Ehrenburg din sec. XVI. Plecare spre Leipzig, dar pe parcurs se viziteaza si orasul lui Goethe si Schiller – Weimar. Turul panoramic include: casa lui Goethe si Schiller, Palatul Wittums, Castelul Ettersburg – inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO si Palatul Belvedere. Transfer si cazare in zona Leipzig.

Ziua 6. Leipzig – Dresda – Berlin

Mic dejun. Leipzig este un oras incarcat de istorie si cultura, al carui nume este legat de Martin Luther, Bach, Goethe si multi altii. Turul orasul include vizitarea pietei centrale, a vechii primarii - o cladire in stil renascentin din anul 1556; a Bisericii Sf. Thomas; a Bisericii Sf. Nicolae din sec. XII; a cladirii vechii burse - Alte Börse si a monumentului Bataliei Natiunilor. În drum spre Berlin, se viziteaza orasul Dresda - capitala regiunii Saxonia. Turul orasului include: Piata Neumarkt, Biserica protestanta Frauenkirche, Palatul Regal, Catedrala Sf. Treimi, cladirea Operei Semper, Palatul Zwinger si promenada Brühl - cunoscuta sub denumirea de „Balconul Europei”. Transfer si cazare in zona Berlin.

Ziua 7. Berlin

Mic dejun. Berlin este capitala Germaniei si un important centru cultural, politic si stiintific al tarii. Turul orasului include: Poarta Brandenburg - un simbol al unitatii si pacii, Reichstag – cladirea Parlamentului, Piata Gendarmenmarkt - recunoscuta pentru impresionantele cladiri din sec. XVII, zidul Berlinului, vechiul punct de frontiera Charlie, insula Muzeelor - complex inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Catedrala Berlin - cea mai mare biserica din oras, Turnul televiziunii, piata Alexander si Palatul Charlottenburg - fosta resedinta a familiei regale. Cazare in zona Berlin.

Ziua 8. Berlin- Potsdam – Berlin*

Mic dejun. Timp liber pentru a descoperi orasul pe cont propriu sau optional, vizitarea orasului Potsdam -un tinut al gradinilor, palatelor si lacurilor. Fosta resedinta de vara a familiei regale, Potsdam se bucura de numeroase cladiri si monumente de o frumusete aparte, incluse si in Patrimoniul Mondial UNESCO. Turul include: Vechea Piata, Biserica Sf. Nicolae, cartierul olandez, Parcul Sanssouci, Palatul Orangery, Palatul Sanssouci, Noul Palat, vechea moara de vânt si Palatul Babelsberg. Cazare in zona Berlin.

Ziua 9. Berlin – Hanovra – Dortmund

Mic dejun. Plecare sprea Dortmund, dar pe parcurs se viziteaza capitala landului Saxonia Inferioara: Hanovra. Turul orasului include: Centrul Vechi, Piata Marktplatz, vechea cladire a primariei, Biserica Market, cladirea Noii Primarii si Gradinile si Palatul Herrenhausen - impresionantele gradini regale si palatul dateaza din anii 1640. Transfer si cazare in zona Dortmund.

Ziua 10. Dortmund – Dusseldorf – Koln – Bonn*

Mic dejun. Timp liber pentru a descoperi orasul pe cont propriu sau optional, turul oraselor Dusseldorf, Koln si Bonn. Cele trei orase sunt situate pe râul Rin si fascineaza prin dezvoltarea tehnologica si industriala, orasul Dusseldorf fiind capitala modei din Germania, dar si prin numeroasele atractii turistice, precum: casa memoriala a lui Ludwig van Beethoven din Bonn, Catedrala gotica din Koln sau Biserica Sf. Lambertus si Castelul Turn din Dusseldorf. Cazare in zona Dortmund.

Ziua 11. Dortmund – Bucuresti

Mic dejun. Check-in si imbarcare pe Aeroportul International din Dortmund pentru zborul cu destinatia Bucuresti.

*Plecarile din 26.08 si 10.10 se organizeaza in sens invers.

Servicii incluse in pret:
• Bilet de avion Bucuresti - Munchen/ Dortmund - Bucuresti (Inclus)
• Cate un bagaj de cala si un bagaj de mana/ persoana (Inclus)
• Cazare 10 nopti cu Mic Dejun, in hoteluri de 3* (Inclus)
• Transport cu autocar modern pe tot parcursul circuitului (Inclus)
• Asistenta turistica in limba romana (Inclus)
• Taxe de aeroport (Inclus)

Servicii neincluse in pret:
• Asigurare medicala si storno
• Intrari la obiectivele turistice
• Taxe de oras
• Bacsisul pentru ghidul si soferul local: recomandat 5 euro/persona/zi (se achita la fata locului) - optional

*Servicii optionale neincluse in pret:
• Excursie la Castelele Neuschwanstein si Linderhof : 79 euro/persoana
• Excursie in Potsdam: 69 euro/ persoana
• Excursie in Dusseldorf, Koln si Bonn: 89 euro/ persoana
• Supliment demipensiune (10 cine): 289 euro/ persoana
• Pachet 3 excursii si supliment demipensiune: 499 euro / persoana

Excursie la Castelele Neuschwanstein si Linderhofacest: acest supliment este garantat pentru cei care il achizitioneaza cu cel putin 30 zile inaintea datei de plecare. Pentru rezervarile efectuate ulterior nu putem garanta confirmarea.

Grup minim de participanti: 30 de persoane*

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Germania - Marele Tur, Toate locatiile, Germania

Verifica tarife si disponibilitate