Parc Hotel Miramonti

Fiè allo Sciliar Italia
Fiè allo Sciliar vezi pe harta
Skipass inclus!
Fiè allo Sciliar - schi pe cea mai înaltă pajişte a Europei!

Fiè allo Sciliar se află la cota 880 m, într-o zonă însorită. Aşezată între terasele montane line staţiunea este cunoscută mai ales pentru băile de fân şi clima blândă. Peisajul de iarnă oferă multe posibilităţi de petrecere a timpului liber. Ca alternativă pentru schi puteţi să alegeţi să vă daţi cu sania prin peisajul înzăpezit. Împrejurimile pot fi descoperite şi la o drumeţie cu rachetele de zăpadă sau la schi fond. Savuraţi priveliştile panoramice de pe vârfurile stâncoase Santner (2414 m) sau Sciliar (2564 m).

Lucrurile sunt destul de liniștite în idilicul Fiè allo Sciliar. Aici există numeroase restaurante, unde puteți savura mâncăruri naționale și internaționale. Barurile și cafenelele drăguțe îndulcesc ziua cu delicatese locale. Castelul medieval Prösels și biserica parohială, cu un amvon frumos, oferă o varietate culturală. Binecunoscutele băi de fân Völser oferă relaxare. Băile naturale presărate cu ierburi medicinale ajută la relaxare, alungă oboseala și ameliorează tensiunea. Cei care preferă un program mai sportiv îndrăznesc să facă o plimbare pe una dintre cele șapte pârtii de derdeluş din Fiè și de pe Alpe di Siusi. Peisajul de iarnă poate fi explorat, de asemenea, în cadrul unei drumeții - cu sau fără rachete de zăpadă - sau al unei plimbări cu sania trasă de cai. Idilicul Völser Weiher - unul dintre cele mai frumoase și mai curate lacuri de scăldat din Italia în timpul verii - devine iarna un patinoar natural, unde puteți face ture de bazin.

Cu skipass "Val Gardena/Alpe di Siusi" aveţi acces la 178 km de pârtii şi 84 de instalaţii pe cablu în superba culisă oferită de Dolomiţi. Domeniul schiabil cu multă zăpadă şi ideal pentru familii Alpe di Siusi vă pune sub plăci 60 de km de pârtii în marea lor majoritate albastre şi roşii "deschis". Începătorii şi cei cu un stil liniştit de schi se bucură în special de coborârile largi de la instalaţiile Laurin şi Florian, în timp ce cei mai sportivi vor prefera porţiunile de slalom şi viteză. Pârtia de slalom calificată ca fiind "neagră" de la Puflatsch este cea mai dificilă coborâre de aici şi acoperă o diferenţă de altitudine de 250 m! Şi la Snow-Park-ul de la Alpe di Siusi cu kickern, rails şi boxes vă aşteaptă multe ore de distracţie. Pentru şi mai multă varietate puteţi profita de legătura la Val Gardena prin St. Ulrich. Prin extinderea la "Dolomiti Superskipass" puteţi folosi toţi cei 1.200 km de pârtii în 12 domenii schiabile, printre care se află şi Sella Ronda, spectaculoasa înconjurare de o zi a grupei Salla pe schiuri şi pe cablu! În cele mai importante puncte de legătură din domeniul schiabil "Val Gardena/Alpe di Siusi" aveţi acces şi la hotspot-uri Wi-Fi gratuite. Şi în domeniile schiable ale skipass-ului "Dolomiti Superski" vă stau de asemenea la dispoziţie hotspot-uri Wi-Fi gratuite la diverse staţii ale instalaţiilor pe cablu şi în localuri.

Alpe di Siusi, acoperită de zăpadă, vă oferă trasee de schi fond cu o lungime totală de 80 km. Pe traseele variate veți avea mereu în față panorama grandioasă a Dolomiților. Rețeaua extinsă de trasee de schi fond, unele cu urcări și coborâri dificile, este, de asemenea, un loc de cazare popular pentru echipele naționale. Cea mai lungă și, în același timp, cea mai dificilă pârtie este Jochloipe, lungă de 15 km, care trebuie rezervată schiorilor în formă. Pentru începători există o pistă de antrenament de 2 km. Pentru utilizarea traseelor de schi fond de la Alpe di Siusi se percepe o taxă de trecere. Biletele zilnice și săptămânale (aproximativ 6 € și, respectiv, 25 €) sunt disponibile la fața locului. Vrei și mai multe opțiuni? Nicio problemă, pentru că pârtiile de pe Alpe di Siusi fac parte din caruselul de schi fond Dolomiti Nordicski, una dintre cele mai mari zone de schi fond din Europa, cu un incredibil 1.300 km de pârtii! Nicio dorință nu rămâne neîmplinită.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Parc Hotel Miramonti, Val Gardena, Italia